Oktober 2012 – Falken HS449 GOED getest door Autobild

Klik op onderstaande afbeelding voor de resultaten:

September 2012: de Eurowinter HS449 – de nieuwste winterband van Falken

U bent waarschijnlijk net terug van uw zomervakantie. Of u geniet nog na van de laatste warme dagen in Nederland. Zon, zee en strand roepen niet direct de associatie op met winterbanden. Toch willen wij u alvast informeren over onze nieuwste winterband: de Falken Eurowinter HS449.

De eisen aan een goede winterband zijn enorm. Een winterband moet grip bieden op sneeuw en ijs, een optimale besturing hebben, over een korte remweg beschikken en comfortabel rijden. De ontwerpers van Falken hebben een nieuwe winterband ontwikkeld, die aan al deze eisen voldoet. Een band met een innovatief profiel en een verbeterde rubbersamenstelling. Voorbereid op de meest extreme winterse omstandigheden: de Eurowinter HS449. De band is intensief getest in het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, waar de omstandigheden extreem zijn.

Door het toegenomen silica gehalte is de grip tijdens het remmen op een nat wegdek toegenomen, ten opzichte van het vorige model, de HS439.  Een toegenomen hoeveelheid polymeren in de loopvlaksamenstelling zorgt tevens voor een betere rijstabiliteit in vergelijking met de HS439.

In de sneeuw zorgen de grote groeven voor uitstekende remprestaties. Het profielaandeel is met 45% toegenomen. De nieuwe driedimensionale (zigzag) lamellenstructuur verbetert de prestaties en grip op sneeuw en ijs.  Zelfs in een droge winter biedt de HS449, door de driedimensionale lamellen, een kortere remweg, optimale besturing en gelijkmatige slijtage. De in vijf fasen ontworpen profielblokken garanderen een minimaal afrolgeluid en dragen zo bij aan uw optimale rijcomfort. Door het nieuwe design beschikt de HS449 ook over een uitstekende koersstabiliteit.

De Eurowinter HS449 is in Nederland reeds verkrijgbaar via Kruijthof Bandenservice . De HS449 is verkrijgbaar in 57 verschillende maten, met een uitbreiding naar 89 maten in januari 2013

 

De Falken AZENIS FK453 – onderdeel van de nieuwste generatie Falken banden, die garant staan voor meer grip en maximaal rijplezier

Numansdorp, februari 2012: de nieuwste ultra high performance band van Falken, de AZENIS FK453, zorgt voor een perfecte grip op droog én nat wegdek, zonder concessies te doen aan het rijcomfort. De FK453 brengt de sportieve rijeigenschappen van uw auto nog directer over, maar vermindert tegelijkertijd het afrolgeluid.Vanaf maart zal de band in 62 verschillende maten verkrijgbaar zijn, voor onder andere de Porsche 911, BMW M3 en Audi RS5. De FK453 is tevens verkrijgbaar voor SUV’s: de FK453CC.